Nieuws

'Hij is een jongen die naar een Nederlandse topclub kan, honderd procent zeker'

'Hij is een jongen die naar een Nederlandse topclub kan, honderd procent zeker'

10-03-2023 22:24 Laatste update: 22:27

Emil Hansson zou het niveau van een Nederlandse topclub zeker aankunnen, stelt Heracles Almelo-trainer John Lammers. De oefenmeester is erg onder de indruk van de aanvaller die hij onder zijn hoede heeft.

Heracles stevent af op directie promotie naar de Eredivisie en dat komt mede door de goede prestaties van Hansson. De 24-jarige Noor was dit seizoen al goed voor vijftien doelpuntenl en vijftien assists. "Zijn eerste aanname is áltijd goed en hij heeft de rust om te zien in welke hoek hij moet schieten", vertelt Lammers in gesprek met Voetbal International. "Daar is hij ongelooflijk vast in. Hij kan op hoge snelheid beslissingen nemen, buitenlangs of binnendoor… Ik vind dat hij nog wat sterker kan worden, maar hij heeft ontzettend veel dreiging."

"Emil is in alles een jongen die nu al naar een topclub kan, ook in Nederland, honderd procent zeker", vervolt Lammers. "Hij heeft natuurlijk al bij Feyenoord gezeten, maar toen was hij nog heel jong. Misschien heeft Emil niet altijd de beste keuzes gemaakt in zijn carrière, soms moet je ook een beetje geluk hebben, maar dit seizoen vind ik hem echt geweldig."