Nieuws

Slowaakse bond krijgt nul op rekest: 'Ben jong, eerst zien of ik Oranje kan halen'

Slowaakse bond krijgt nul op rekest: 'Ben jong, eerst zien of ik Oranje kan halen'

10-03-2023 15:15

De Slowaakse voetbalbond is onlangs teleurgesteld door Ludovit Reis. De speler met de dubbele nationaliteit wil zien of hij het in zijn mars heeft om het tot het Nederlands elftal te schoppen.

Ludovit verklapt tegenover het Algemeen Dagblad de voetbalbond af te hebben geslagen. "Mijn ouders zijn in Slowakije geboren. Mijn familie woont daar nog steeds en zou het prachtig vinden, maar ik ben nog jong en wil eerst zien of ik Oranje kan halen."

De 22-jarige speler is een vaste klant bij Jong Oranje, maar viel deze keer ook nog buiten de boot bij bondscoach Ronald Koeman. "Dat ik nu niet word opgeroepen voor Oranje, is logisch omdat ik in de Tweede Bundesliga speel. Dat kan echter veranderen als ik de lijn straks doortrek in een topcompetitie. Daar wil ik voor gaan."

Tot Reis voor Oranje zijn eerste minuten maakt, kan hij altijd nog van gedachten veranderen. "Uitkomen voor Slowakije kan later ook nog, maar voor Nederland uitkomen, gaat niet meer als ik eenmaal voor Slowakije speel. Daarom vind ik het te vroeg om die knoop al door te hakken."