Nieuws

Arsenal weet niet te winnen van Sporting, Roma zet goede stap richting kwartfinale

Arsenal weet niet te winnen van Sporting, Roma zet goede stap richting kwartfinale

09-03-2023 20:44 Laatste update: 20:48

Arsenal heeft op bezoek bij Sporting Portugal niet weten te winnen. The Gunners speelden in een interessant duel met 2-2 gelijk. Het AS Roma van trainer José Mourinho won in eigen huis met 2-0 van Real Sociedad.

Sporting Portugal - Arsenal 2-2
Arsenal kwam in Portugal na twintig minuten op voorsprong door een treffer van William Saliba. De 21-jarige verdediger kopte raak na een goede hoekschop van Fabio Vieira: 0-1. Tien minuten na de openingstreffer trok de thuisploeg de stand gelijk. Goncalo Inacio tekende op aangeven van Marcus Edwards de 1-1 aan. Vlak na rust kwamen de Portugezen zelfs op 2-1 voorsprong via Paulinho, maar na een half uur spelen bracht Hidemasa Morita met een eigen doelpunt de stand op 2-2, wat ook tevens de einduitslag was.

AS Roma - Real Sociedad 2-0
Stephan El Shaarawy schoot zijn ploeg al snel op voorsprong in Rome. De aanvaller van AS Roma tekende op aangeven van Tammy Abraham binnen het kwartier de 1-0 aan. De ploeg van Mourinho kwam weinig tot niet in de proplemen tegen Sociedad. In de slotfase van de wedstrijd verdubbelde Roma de voorsprong via Marash Kumbulla. 

Overige uitslagen in de Europa League:
Union Berlin - Union Sint-Gillis 3-3
Bayer Leverkusen - Ferenváros 2-0