Nieuws

Cillessen wacht bekendmaking zenuwachtig af: 'Dit geeft nog geen garanties'

Cillessen wacht bekendmaking zenuwachtig af: 'Dit geeft nog geen garanties'

06-03-2023 13:32

Jasper Cillessen hoopt vurig dat hij over twee weken opgenomen wordt in de definitieve selectie van het Nederlands elftal. De NEC-doelman erkent zenuwachtig te zijn en denkt dat hij er 'gewoon' bijzit wanneer hij in de komende weken fit zal blijven.

Het verhaal van Cillessen is bekend: afgelopen zomer verkaste hij naar zijn jeugdliefde om verzekerd te zijn van speelminuten om zo in aanmerking te komen voor het WK in Qatar. Vervolgens liet bondscoach Louis van Gaal de keeper links liggen en had hij zelfs geen plek voor hem in zijn definitieve selectie. Vrijdag maakte Ronald Koeman zijn voorselectie voor het Nederlands elftal bekend en vond Cillessen zichzelf weer terug op de lijst.

"Het is natuurlijk lekker om erbij te zetten, maar dat geeft - zoals je weet - geen garanties", vertelt de Groesbeker aan ESPN. Half januari sprak Cillessen nog met de staf van Koeman, zo vertelt hij. "Ik moet mijn eigen ding blijven doen en hopelijk komt het dan goed. Natuurlijk is het speciaal om bij het Nederlands elftal te mogen horen. Ja, ik ben wel zenuwachtig."

De sluitpost kijkt enorm naar uit naar de definitieve bekendmaking van de selectie, die over twee weken wordt verwacht. "Ik hoop dan goed nieuws te krijgen. Dat is nog afwachten. Ik moet gewoon fit blijven en dat is de afgelopen jaren helaas te weinig gebeurd. Ik heb de afgelopen drie jaar te veel blessures gehad en dat is zuur."