Reactie

Ontketende Gakpo na enorme zege: 'Tweede was de mooiste, eerste het belangrijkste'

Ontketende Gakpo na enorme zege: 'Tweede was de mooiste, eerste het belangrijkste'

05-03-2023 19:55

Cody Gakpo was zondagavond ontketend bij Liverpool. De Nederlandse aanvaller scoorde tweemaal in de historische 7-0 (!) overwinning op Manchester United. Na afloop vertelt hij over het belang van zijn doelpunten en het feit dat de ploeg nu weer iets heeft om op door te bouwen.

"We hebben een goede wedstrijd neergezet", zo reageert Gakpo in eerste instantie zeer bescheiden voor de camera's van Viaplay. "We wisten van te voren dat dit een grote wedstrijd was en voor ons misschien wel belangrijker dan normaal. We wilden de goede reeks doorzetten en waren daardoor nog meer gemotiveerd. Uiteindelijk loopt het zo, fantastisch."

Hij vertelt dat de sfeer in de kleedkamer uitgelaten was en is uiteraard blij met zijn twee treffers. "Ik denk dat de tweede de mooiste was, maar de eerste het belangrijkste." Of Gakpo nu écht los is bij Liverpool? "De trainer vertelde me dat het een goed moment was om twee keer te scoren. Hij was uiteraard ook blij voor mij. We hebben nu iets om op door te bouwen."

Want met doorbouwen is Liverpool zeker bezig. Na een vreselijke competitiestart staat de ploeg van Jürgen Klopp ineens weer op de vijfde plaats in de Premier League en heeft het plaatsing voor de Champions League in eigen handen. "Ik denk dat dat iets is waar deze club voor staat", zo erkent Gakpo. "Minimaal Champions League-voetbal halen, dat is stap een. Daarna kunnen we verder kijken."