Opstellingen

Opstelling Feyenoord: potentieel Oranje-trio begint, Trauner nog op de bank

Opstelling Feyenoord: potentieel Oranje-trio begint, Trauner nog op de bank

04-03-2023 18:40 Laatste update: 19:29

Feyenoord neemt het zaterdagavond op tegen het ploeterende FC Groningen. De Rotterdammers treden nog zonder Gernot Trauner in de basis aan en ook Igor Paixão moet op de bank plaatsnemen.

Trauner keerde recent terug van een langdurige blessure en was voor die blessure een vaste waarde bij Feyenoord, maar de Oostenrijker moet tegen Groningen nog even pas op de plaats maken. De kersverse voorselectieleden van het Nederlands elftal staan wél in de basis. Lutsharel Geertruida begint rechts in het centrum en Quilindschy Hartman start op zijn vertrouwde linksbackpositie.

Mats Wieffer begint samen met aanvoerder Orkun Kökçü controlerend op het middenveld, terwijl Javairô Dilrosun de aanvallende rol op zich zal nemen. Voor Sebastian Szymanski komt een basisplaats nog te vroeg. De Pool zit wel bij de selectie. 

Het aanvalstrio wordt gevormd door Alireza Jahanbakhsh, Santiago Gimenez en Oussama Idrissi. De Braziliaanse Feyenoorders moeten daardoor wederom genoegen nemen met een reserverol. Zowel Danilo als Paixão beginnen op de bank.

Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökçü, Dilrosun; Jahanbakhsh, Gimenez, Idrissi. 

Opstelling FC Groningen: Verrips; Van Gelderen, Blokzijl, Balker, Willems; Suslov, Hove, Irandust; Manu, Pepi, Määttä