Breaking news

Proflicentie Vitesse in gevaar: vonnis kort geding in nadeel van de Arnhemmers

Proflicentie Vitesse in gevaar: vonnis kort geding in nadeel van de Arnhemmers

28-02-2023 14:23 Laatste update: 14:36

De licentie van Vitesse is nog steeds in gevaar. De Arnhemmers hoopten via een kort geding af te dwingen dat ze in ieder geval in het seizoen 2023/2024 in de Gelredome mochten spelen, maar dat is niet gelukt. 

Vitesse stelde een kort geding in tegen de stadioneigenaar en de hoofdhuurder, met als inzet om gedurende de looptijd van de bodemprocedure over het eeuwigdurend speelrecht , in ieder geval tijdens het seizoen 2023|2024 – in GelreDome te kunnen blijven voetballen. 'Het vonnis is uitgesproken in het nadeel van Vitesse', schrijven de Arnhemmers op de clubsite. De motivering voor het besluit van de voorzieningenrechter heeft Vitesse nog niet ontvangen. Daarna kunnen de Arnhemmers mogelijk overgaan tot een hoger beroep.

De KNVB had Vitesse de opdracht gegeven om uiterlijk vandaag duidelijkheid te geven over de speellocatie van de Arnhemmers voor het volgende seizoen. Vitesse is nog steeds verwikkeld in een rechtszaak met de stadioneigenaar en de hoofdhuurder over De Gelredome. De speellocatie voor volgend seizoen is zodoende nog onbekend, waardoor de Arnhemmers boetes zullen krijgen.

Op 1 oktober loopt de huurovereenkomst tussen Vitesse en de stadioneigenaar officieel af. De partijen kwamen nog niet tot een nieuwe overeenkomst.