Opinie

PSV-iconen waarschuwen Simons: 'Daar moet Van Nistelrooij mee aan de slag'

PSV-iconen waarschuwen Simons: 'Daar moet Van Nistelrooij mee aan de slag'

27-02-2023 14:11

Tegen FC Twente (3-1 zege) was Xavi Simons weer belangrijk voor PSV met een doelpunt. Willy en René van de Kerkhof denken dat er over de voetballende kwaliteiten van de middenvelder geen enkele twijfel bestaat, maar hopen dat de talentvolle spelverdeler zich niet te veel met randzaken bezighoudt op het veld.

Met een knappe goal verzorgde Simons zondagavond de derde treffer van Eindhovense makelij en daarmee hielp hij zijn ploeg naar een zekere overwinning. "Hij is de kleinste van het stel, maar als er een opstootje is dan staat Xavi altijd vooraan", klinkt Willy kritisch in de Willy en René Podcast van Omroep Brabant. "Daar moet Ruud van Nistelrooij mee aan de slag. Voor je het weet sta je namelijk bekend als vervelend mannetje."

Eén en ander komt volgens de oud-middenvelder ook voort uit 'de passie' van Simons voor het spelletje. "Maar je moet niet te veel bezig zijn met je tegenstanders en met de scheidsrechter want dan krijg je de scheidsrechter ook vaak tegen", weet René. "Zelf was ik soms ook vervelend", vervolgt hij.

René weet zeker dat PSV niet het eindstation is voor Simons. "Die jongen gaat de Europese, misschien zelfs wel de wereldtop halen. Hij speelt zó frivool en met zo veel plezier." De jongeling is sinds zijn komst niet meer weg te denken uit de basisopstelling. Met elf doelpunten is Simons op dit moment zelfs gedeeld topscorer van de Eredivisie.