Nieuws

'Ronaldo kan medaille ontvangen van United na winnen van League Cup'

'Ronaldo kan medaille ontvangen van United na winnen van League Cup'

27-02-2023 09:23

Manchester United is een nieuwe weg ingeslagen na het vertrek van Cristiano Ronaldo, maar kan de Portugees nog een mooi afscheidscadeau geven. Na het winnen van de League Cup kan de club ervoor kiezen een winnaarsmedaille richting Saudi-Arabië te sturen.

Volgens regels van het EFL-comité krijgen de winnende en verliezende ploegen ieder 30 medailles om uit te delen aan spelers. Voor Manchester United representeerden 27 spelers de club tijdens de League Cup, waardoor er drie medailles overblijven. United kan ook over het getal van 30 heengaan, maar dan draait de club zelf voor de extra kosten op.

Ronaldo verliet United in de winter en vertrok naar Saudi-Arabië om (een nog grotere) grootverdiener te worden bij Al-Nassr. De aftocht van de Portugees was triest te noemen in de Premier League: de spits wist niet meer te presteren bij United en werd door Erik ten Hag naar de bank verwezen. Met het vertrek van Ronaldo draait de ploeg een stuk beter, maar na imposante reeksen tussen 2003 en 2009 en 2021-2022 kan de club de winnaarsmedaille als laatste toegift sturen.