Reactie

Terugkerende Kökçü ziet Feyenoord fier aan kop: 'Mij hoor je niet klagen'

Terugkerende Kökçü ziet Feyenoord fier aan kop: 'Mij hoor je niet klagen'

26-02-2023 14:20

Orkun Kökçü was in de topper tegen AZ nog geschorst, maar keerde zondagmiddag terug bij Feyenoord. Op bezoek bij Fortuna Sittard werd er eenvoudig met 2-4 gewonnen, waardoor de koppositie in de Eredivisie werd verstevigd. De aanvoerder stelt dat er werd gehamerd op het vermijden van een potentiële 'bananenschil'.

"Ik heb twee weken niets kunnen doen, dus het was wel lekker dat ik vandaag weer kon spelen", aldus Kökçü. Fortuna-uit werd op voorhand als een mogelijke uitglijder beschouwd, gezien het feit dat Feyenoord de op papier meest lastige tegenstanders achter de rug heeft en nu een reeks clubs uit het rechterrijtje treft.

Hij vertelt dat Slot daarop heeft gehamerd. "Hij gaf inderdaad mee dat we het moeilijkste deel al hebben gespeeld en dat dit een echte test was. Het is niet makkelijk om hier te winnen, maar in de eerste helft was er geen vuiltje aan de lucht. Een goede overwinning."

Feyenoord kwam op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Ximo Navarro, maar de 0-2 van Mats Wieffer was van ongekende schoonheid. Met een weergaloze kanonskogel verdubbelde hij de voorsprong. "Toen Mats binnenkwam zag je al direct dat hij gemakkelijk kon meedraaien. Wanneer de bal aan de zijkant is, beweegt hij weg zodat ik naar binnen kan komen en andersom. Dan ben je veelzijdig. En hij kan ook nog eens goed schieten."

De 0-3 viel dankzij een te korte terugspeelbal van Arianit Ferati, maar volgens de middenvelder was er zondagmiddag van geluk absoluut geen sprake. "Dat doelpunt dwingen we ook af door hoog druk te zetten. Mij hoor je niet klagen. Ik ga zo lekker in de bus kijken naar de andere wedstrijden."