Nieuws

Hyballa weet het zeker: 'Met dat karakter gaat hij het Nederlands elftal halen'

Hyballa weet het zeker: 'Met dat karakter gaat hij het Nederlands elftal halen'

25-02-2023 12:21

Bart Verbruggen kan zomaar Oranje halen, stelt Peter Hyballa. De oefenmeester van NAC Breda ziet de doelman – waar hij in het verleden mee samenwerkte – uitblinken bij Anderlecht.

Verbruggen was donderdagavond de held bij Anderlecht. De Nederlandse goalie pakte liefst drie strafschoppen en zorgde er daarmee voor dat de Belgen de volgende ronde van de Conference League haalden.

"Ah, Verbruggen... Die parades waren super. Ik keek wel eens naar hem en dacht: dit kan toch niet op die leeftijd?", begint Hyballa bij het Algemeen Dagblad. "Ik trainde in die periode altijd tweeënhalf uur per dag. Dan was ik zelf al moe, maar Bart niet. Die ging met de spitsen, zoals Sydney van Hooijdonk, nog even door. Duiken, opstaan, duiken. Altijd, iedere dag."

Hyballa vergelijkt Verbruggen met Mark Flekken. "Ik heb bij Alemannia Aachen ook met Oranje-international Mark Flekken gewerkt. Die had dezelfde leeftijd, maar was niet zo compleet als Bart. Met dat karakter gaat hij het Nederlands elftal halen", besluit hij.