Nieuws

Wieffer bezwijkt niet onder complimentenregen: 'Laat mij niet snel gek maken'

Wieffer bezwijkt niet onder complimentenregen: 'Laat mij niet snel gek maken'

22-02-2023 19:40
1

Mats Wieffer is inmiddels niet meer uit de basis weg te denken bij Feyenoord. De van Excelsior overgenomen middenvelder maakte een rustige ontwikkeling door in De Kuip en werd onlangs door Willem van Hanegem al gelinkt aan Oranje. Hij stelt ondanks alle complimenten er niet van in de war te raken.

"Ik ben zelf niet bezig met wat er in de media wordt gezegd. Mijn vader stuurt me af en toe weleens wat door, maar ik weet ook dat je zo goed bent als je laatste wedstrijd", aldus Wieffer in gesprek met het Hand in Hand-magazine van Feyenoord. "Maar ik ben wel blij met het niveau dat ik de laatste tijd heb laten zien."

Het was Van Hanegem dus die Wieffer linkte aan Oranje. De Kromme zou een oproep van bondscoach Ronald Koeman niet gek vinden. Hoe druk de meningen zich nu rondom de Tukker verzamelen, zo rustig was het in het begin. "Voor mij was het lekker om te starten met de wedstrijden tegen PEC Zwolle en FC Groningen; wedstrijden waarin wij meer de bal hebben. Dat heeft mij wel geholpen om klaar te zijn voor die topaffiches. Ik voel geen druk of spanning, laat mij niet snel gek maken en concentreer mij op mijn spel, want daar heb ik invloed op."

In twintig wedstrijden voor Feyenoord kwam Wieffer tot één goal en drie assists. Hij maakte vooral indruk dankzij zijn aanvallende denkvermogen en bijbehorende passes. De Rotterdammers staan op de eerste plek in de Eredivisie. Komende zondag wacht de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.