Nieuws

Honderdste Oranje-interland Blind op de tocht: 'Speelt niet veel bij Bayern'

Honderdste Oranje-interland Blind op de tocht: 'Speelt niet veel bij Bayern'

22-02-2023 17:47
3

Daley Blind maakte deze winter transfervrij de overstap van Ajax naar Bayern München. De linksback komt niet veel aan spelen toe bij Der Rekordmeister. Bij Voetbalpraat van ESPN vraagt Mario Been zich hardop af of dit het einde betekent van de verdediger bij het Nederlands elftal.

"Die kan zijn honderdste interland gaan spelen en het kan zijn dat Koeman hem dat gaat gunnen", aldus Been, die niet weet of het oproepen van Blind wel zo vanzelfsprekend is. "Blind speelt niet veel bij Bayern, dus dan zijn het bijvoorbeeld Owen Wijndal of Quilindschy Hartman die voor die positie geselecteerd zouden kunnen worden."

Kees Kwakwam zou het wel logisch vinden als Blind wordt opgeroepen. "Ik vind namelijk helemaal niet dat je zo veel alternatieven hebt op de linksbackpositie", aldus de analist. "Het is niet alsof er iemand in de WK-selectie zat die qua leeftijd tegen zijn eind liep. Qua kwaliteit kan je natuurlijk wel kijken wat je gaat doen. Marten de Roon er bijvoorbeeld een keer uit, waardoor je een andere middenvelder kan gebruiken."