Nieuws

'Benítez een verbetering, maar Unnerstall was voor PSV betere doelman geweest'

'Benítez een verbetering, maar Unnerstall was voor PSV betere doelman geweest'

22-02-2023 11:54
2

Het ontbreekt PSV aan specialisten in de achterhoede, concludeert oud-verdediger Stan Valckx. De defensie van de Eindhovenaren weet dit seizoen nog geen indruk te maken.

Valckx begint bij de plek onder de lat. Terwijl PSV vorige zomer nog Joël Drommel naar Eindhoven haalde, werd er deze zomer wederom een doelman aangetrokken. "Benítez is een verbetering, maar ik blijf erbij dat Lars Unnerstall voor PSV een betere goalie was geweest", laat Valckx optekenen door het Eindhovens Dagblad. "Niet omdat hij geen fouten maakt, want ook hij heeft af en toe een slecht moment. Maar hij pakt echt regelmatig punten voor je ploeg. Dat heb ik Benítez misschien een enkele keer zien doen."

De defensie van PSV kan ook op kritiek van de oud-verdediger rekenen. "Er is niemand die er echt bovenuit steekt, moet ik vanaf de zijkant zeggen. Ik weet dat het makkelijk geoordeeld is, maar de focus lijkt toch vaak te liggen op goed willen voetballen en aanvallend spelen, terwijl verdedigen altijd de basis is. Vroeger werd het nog meer als een eer gezien om de nul te houden, heb ik weleens de indruk."

Valckx denkt dat PSV zich op de transfermarkt moet versterken met verdedigers van Champions League-niveau. "Bij de huidige verdedigers heb je dat gevoel niet en ook niet per se dat ze er naar toe kunnen groeien."

PSV neemt het donderdag in de Europa League op tegen Sevilla FC. De Eindhovenaren moeten in eigen huis een 3-0 achterstand zien goed te maken.