Volendam wint aan de hand van Van Mieghem van Vitesse en zet sterke reeks voort

18-02-2023 18:34 Laatste update: 18:44

Volendam heeft verrassend gewonnen van Vitesse. De ploeg van Philip Cocu ging met 2-0 in Volendam onderuit en zag Daryl van Mieghem de gevierde man worden.

Het mooiste moment van de wedstrijd was het eerbetoon bij het overlijden van Christian Atsu. De Ghanees overleed deze week bij de aardbeving in Turkije en kent een verleden bij de Arnhemmers. Aan de zijde van Volendam werd stilgestaan bij het overlijden van clubman Wim Kras. Na twaalf minuten was het van Mieghen die de score opende en de ploeg van Cocu in de problemen bracht. Ondanks het overwicht van Vitesse kon doelman Kjell Scherpen de inzet van de aanvaller niet keren.

In de tweede helft ging Vitesse op zoek naar de gelijkmaker, maar grote kansen volgende er niet. Na ruim een uur deelde Volendam de genadeklap uit. Henk Veerman gaf via een hakbal een pass op Josh Flint. De Engelsman bediende daarna Van Mieghem waardoor de 2-0 op het scorebord kwam. Vitesse bracht Volendam niet meer in de problemen waardoor de ploeg van Wim Jonk de vierde overwinning van het kalenderjaar behaalde.