Opstellingen

Opstelling Ajax bekend: niet Taylor maar Klaassen bank, Bassey en Bergwijn starten

Opstelling Ajax bekend: niet Taylor maar Klaassen bank, Bassey en Bergwijn starten

16-02-2023 17:30 Laatste update: 17:52

De elf namen van Ajax die het donderdagavond gaan opnemen tegen Union Berlin zijn bekend. Niet Kenneth Taylor, maar Davy Klaassen begint op de bank. Calvin Bassey en Steven Bergwijn mogen starten. 

Trainer John Heitinga wijzigt zijn elftal op twee plekken ten opzichte van het duel met RKC Waalwijk. Bassey begint in het centrum van de verdediging naast Jurriën Timber, waardoor Edson Álvarez een linie naar voren opschuift. Dat gaat ten koste van Klaassen, terwijl in de media werd verwacht dat Taylor zijn plekje moest afstaan. Steven Berghuis maakt het middenveld compleet. 

In de aanval kiest Heitinga voor de weer fitte Bergwijn. De aanvaller was niet van de partij tegen RKC, waardoor Fransisco Conceição hem verving op linksbuiten. De Portugese snelheidsduivel is door de terugkeer van de Oranje-international weer veroordeeld tot een plekje op de bank. Aanvoerder Dusan Tadic start net als de laatste weken in de punt, terwijl Mohammed Kudus op rechtsbuiten start. Brian Brobbey moet genoegen nemen met een reserverol.

Opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis; Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn