Nieuws

Kerk krijgt kans bij Antwerp door blessure: 'Kan in theorie als spits met Janssen'

Kerk krijgt kans bij Antwerp door blessure: 'Kan in theorie als spits met Janssen'

11-02-2023 16:17

Gyrano Kerk krijgt vanwege de blessure van Arbnor Muja nu de kans zich te laten zien bij Royal Antwerp FC. De vleugelspeler wordt gehuurd van Lokomotiv Moskou en denkt een goede kans te maken om te slagen in België. 

Kerk spreekt met De Telegraaf over zijn periode in Moskou na het uitbreken van de oorlog. "Mijn familie kon me minder makkelijk bezoeken, waardoor de mentale steun wegviel. Van de oorlog zelf heb ik weinig gemerkt. Lokomotiv deed er alles aan om ons een veilig gevoel te geven", meent de Nederlander. "Op een gegeven moment werd het een beetje chaos bij Lokomotiv. Vijf coachwissels in anderhalf jaar tijd, ’t is niet bepaald iets waar je blij van wordt. Voetballers blijven tenslotte mensen. Ik vond het moeilijk om de onrust die naast het veld heerste níét naar huis mee te nemen."

De vleugelspeler genoot indrukwekkende statistieken bij FC Utrecht tot de corona-pandemie uitbrak. "Die periode heeft mijn carrière behoorlijk afgeremd, ja. Mijn beste jaar werd uit het niets beëindigd. Best jammer, want we hadden nog een bekerfinale tegen Feyenoord – die nooit meer is gespeeld – op de planning staan. Ach, da’s part of life, zeker? Daarom stel ik me liever niet de vraag waar ik met mijn carrière had gestaan zónder die coronapauze."

Kerk kan op alle posities in de aanval terecht, maar speelt het liefst op de flanken. "Ik vind mezelf een vleugelaanvaller. In theorie zou ik met Vincent Janssen samen in de spits kunnen spelen – dat deed ik bijvoorbeeld met Dortmund-aanvaller Sébastien Haller bij Utrecht –, maar op de flank komt mijn snelheid het best tot z’n recht."