Nieuws

'Aangeklaagde Greenwood belde met Ten Hag over mentale en fysieke gesteldheid'

'Aangeklaagde Greenwood belde met Ten Hag over mentale en fysieke gesteldheid'

11-02-2023 10:55 Laatste update: 10:56

Mason Greenwood zou hebben gesproken met Manchester United-manager Erik ten Hag. Dat meldt The Daily Mail zaterdagochtend. Speler en trainer zouden het onder meer hebben gehad over de beschuldigingen jegens de Engelse aanvaller.

Greenwood werd in januari van het vorige jaar opgepakt vanwege verschillende aanklachten rondom de mishandeling en verkrachting van zijn ex-vriendin. Ten Hag belde om Greenwood te vragen naar zijn mentale en fysieke gezondheid. Hij vertelde bovendien blij te zijn dat alle aanklachten richting de speler zijn ingetrokken.

Sinds zijn arrestatie speelde de 21-jarige geen enkele wedstrijd meer voor Manchester United. Of Greenwood dit seizoen nog in actie gaat komen, is onbekend. The Red Devils staan op de derde plaats in de Premier League, met vier punten voorsprong op nummer vijf Tottenham Hotspur. De nummers een tot en met vier van de ranglijst kwalificeren zich aan het einde van het seizoen voor de groepfase van de Champions League.

Op 26 februari wacht bovendien de finale van de League Cup voor Ten Hag en United. In de weken voorafgaand mogen ze in een tweeluik in de Europa League aantreden tegen FC Barcelona.