Nieuws

'Hij kreeg kramp en ging toch door, ik vind hem een voorbeeld voor zijn elftal'

'Hij kreeg kramp en ging toch door, ik vind hem een voorbeeld voor zijn elftal'

11-02-2023 08:49

Ruud Gullit heeft enkel lof voor Orkun Kökcü. De aanvoerder van Feyenoord neemt zijn ploeg op sleeptouw en is volgens de voormalig prof een voorbeeld voor het elftal.

Kökcü is pas 22, maar heeft al 156 officiële wedstrijden voor de Rotterdammers achter zijn naam staan. Gullit prijst de middenvelder en ziet dat de Turks international de laatste jaren grote stappen zet in zijn spel. "Er was veel kritiek aan het begin hè", begint Gullit bij het Ziggo Sport Voetbalcafé. "Ik heb die wedstrijd (4-4 tegen NEC, winst na strafschoppen, red.) ook gezien en zag wel dat hij het voortouw nam. Hij wilde en ging maar door. Hij kreeg kramp, maar ging toch weer door. Ik vind hem een voorbeeld voor zijn elftal."

Gullit krijgt bijval van Jan van Halst. "Ik stoorde me aan het begin. Hij was een beetje laks, meer een pleintjesvoetballer. Hij heeft van zijn zwakte zijn kracht gemaakt. Het is echt een karakterspeler geworden." Gullit denkt te weten waar die overgang vandaan komt. "Komt dat niet door de verantwoordelijkheid die hij nu heeft als aanvoerder?" Sinds dit seizoen draagt Kökcü na het vertrek van Jens Toornstra de aanvoerdersband bij Feyenoord.