Nieuws

Heerenveen mist belangrijke krachten tegen Feyenoord: 'Zijn kwetsbaarder geweest'

Heerenveen mist belangrijke krachten tegen Feyenoord: 'Zijn kwetsbaarder geweest'

10-02-2023 17:10

SC Heerenveen-trainer Kees van Wonderen moet het zondag tegen Feyenoord nog altijd zonder Andries Noppert en Sven van Beek stellen. De doelman en verdediger zijn nog niet klaar om terug te keren in de selectie en dat heeft de kwetsbaarheid van de ploeg aangetast.

Van Wonderen spreekt vrijdag in aanloop naar het duel met de Leeuwarder Courant over de weggevallen spelers. Noppert blesseerde eind januari op de training en Van Beek is de komende maanden niet inzetbaar door een zware blessure aan de achillespees. "Voor ons is deze wedstrijd een mooie uitdaging", stelt de trainer. "Ik zie veel perspectief, dynamiek en energie bij onze spelers. Met nieuwe jongens die daar ook richting aan geven. Nu gaat het erom dat we dat omzetten in goede resultaten."

De trainer hoopt dat zijn ploeg het wegvallen van Noppert en Van Beek in de verdediging kan opvangen. "We moeten kijken hoe iedereen in zijn kracht komt. We zijn nu een paar wedstrijden kwetsbaarder geweest. De blessure van Sven heeft impact gehad en er zijn nieuwe spelers gekomen. Eigenlijk zijn we nu bezig met een derde voorbereiding. Er zit een enorme dynamiek in de groep. Dat is geweldig. Dat komt door de nieuwe jongens, je ziet dat ze genieten."