Nieuws

FIFA maakt de drie finalisten bekend voor felbegeerde prijs Coach van het Jaar

FIFA maakt de drie finalisten bekend voor felbegeerde prijs Coach van het Jaar

09-02-2023 17:16

De FIFA heeft de drie genomineerde trainers bekendgemaakt voor de prijs van Coach van het Jaar. De drie kandidaten zijn Lionel Scaloni (bondscoach van Argentinië), Pep Guardiola (manager Manchester City) en Carlo Ancelotti (manager Real Madrid). 

De FIFA maakt donderdag de drie kandidaten bekend. Scaloni veroverde de harten van Argentijnen over de hele wereld door in december het WK te winnen. Argentinië was in de finale na strafschoppen te sterk voor Frankrijk en daarmee werd het sprookje van Lionel Messi werkelijkheid. Na de winnende strafschop ging Scaloni even zitten en drong de overwinning daarna tot hem door. Dat moment zorgde voor veel sympathie vanuit de buitenwereld.

Guardiola en Ancelotti zijn juist clubmanagers. Guardiola wist het afgelopen seizoen op de valreep de Premier League te winnen na een waanzinnige clash met Aston Villa. The Citizens leken uitgeteld, maar scoorden drie keer in vijf minuten en pakten daarmee alsnog de landstitel. Ancelotti wist in het afgelopen jaar maar liefst vier grote prijzen te winnen met Madrid, waaronder de Spaanse landstitel en de Champions League. Liverpool werd in de finale verslagen.