Nieuws

'Chelsea riskeert breken van Financial Fair Play-regels zonder Champions League'

'Chelsea riskeert breken van Financial Fair Play-regels zonder Champions League'

02-02-2023 21:32

Chelsea moet hopen dat het zich dit seizoen nog kwalificeert voor de Champions League, anders riskeert het de Financial Fair Play-regels flink te overtreden. De club staat samen met achttien andere clubs op een lijst van clubs die worden geïnspecteerd.

The Times schrijft dat Chelsea zich móét kwalificeren voor de Champions League, anders kunnen er fikse straffen boven het hoofd van de club hangen. Het financiële orgaan van de UEFA liet in september al weten dat Chelsea op zijn tellen moet passen, maar de trok de club zich weinig van aan. In de afgelopen twee transferwindows gaven The Blues ruim 600 miljoen euro uit aan inkomende transfers.

In januari kwam de teller op ruim 300 miljoen euro te staan. Daarmee gaf Chelsea meer uit dan de Bundesliga, Serie A en Ligue 1 bij elkaar opgeteld. De UEFA liet eerder al weten dat Chelsea niet eerder is aangepakt vanwege de coronapandemie, waarin de bond de financiële teugels lieten vieren. Chelsea staat op het moment tiende in de Premier League en staat tien punten achter op nummer vier Manchester United. De top vier geeft in de Premier League recht op direct Champions League-voetbal.