Nieuws

Ten Hag bereikt finale, maar verwacht meer: 'Vooral voor rust was ik niet blij'

Ten Hag bereikt finale, maar verwacht meer: 'Vooral voor rust was ik niet blij'

02-02-2023 07:42 Laatste update: 07:54

Manchester United bereikte woensdagavond de finale van de League Cup, maar Erik ten Hag houdt zijn ploeg scherp en is nog niet onder de indruk. De Nederlandse manager wil meer scherpte bij zijn ploeg zien en de lat hoger leggen.

Ten Hag sprak na affloop met de pers en verzekerde dat hij nog niet het gewenste niveau aantikt met The Red Devils. "Eerlijk gezegd was de eerste helft niet geweldig. Het tempo was te laag, we creëerden niets en gaven kansen weg. Dat mag niet gebeuren. De tweede helft was wat beter. We willen iedere dag beter worden. We hebben een goede selectie en moeten de lat hoog leggen. Als we die niet halen, zijn we niet blij. Vooral voor rust was ik dus niet blij. Als United-speler moet je een bepaald niveau aantikken."

Manchester United speelt op 26 februari de finale met Newcastle United. De ploeg van Ten Hag heeft slechts drie dagen om zich voor te bereiden na de laatste wedstrijd, terwijl The Magpies maar liefst acht dagen rust hebben. "Het mag duidelijk zijn dat Newcastle in het voordeel is, maar uiteindelijk gaat het om je houding en mentaliteit. Ik heb dit met Ajax al eens meegemaakt, dus ik weet hoe we ermee moeten omgaan", besluit Ten Hag, die naar het KNVB Beker-duel met Willem II uit 2019 verwijst.