Reactie

Barcelona moet 'meest creatieve' speler missen: 'Er is altijd wel wat met hem'

Barcelona moet 'meest creatieve' speler missen: 'Er is altijd wel wat met hem'

01-02-2023 21:35

FC Barcelona gaat Ousmane Dembélé de komende tijd erg missen, stelt Youri Mulder. Volgens de analist moet zowat alle onvoorspelbaarheid van de Fransman komen, maar heeft hij nog altijd een gebruiksaanwijzing.

Afgelopen week viel Dembélé uit met een spierblessure uit in de wedstrijd tegen Girona. "Dembélé was de laatste weken de beste speler, maar dan valt hij in de 24e minuut uit. Hij was er in die wedstrijd (tegen Girona, red.) ook niet met zijn hoofd bij", begint Mulder in de studio van Ziggo Sport. Volgens de analist vertoonde de aanvaller nare trekjes. "Hij had balverlies, was aan het zeuren tegen zijn medespelers en toen blesseerde hij zich met een sprintje."

Dat de vleugelspeler van Barça een gebruiksaanwijzing heeft, staat vast. Toen hij net bij de club kwam had hij problemen met zijn voeding en gameverslaving, iets waar maatregelen tegen zijn genomen. "Er is altijd wel wat met hem. Dan zit hij de hele avond achter de gamecomputer, hij heeft beveiliging die het internet afsluit. Hij heeft een kok zodat hij wat voeding binnenkrijgt en nu ligt hij er wegens een spierblessure minstens twee maanden uit. Dat is een groot gemis voor Barça", besluit Mulder.

Barcelona speelt woensdagavond de uitwedstrijd tegen Real Betis. Raphinha heeft de plek van Dembélé ingenomen.