Reactie

Van der Ree spreekt nog niet over Groningse nachtmerrie: 'Vuur zie ik er nog in'

Van der Ree spreekt nog niet over Groningse nachtmerrie: 'Vuur zie ik er nog in'

29-01-2023 22:15 Laatste update: 22:17

Er is een ploeg in de Eredivisie die er momenteel slechter voor staat dan FC Groningen. De Trots van het Noorden verloor op bezoek bij concurrent FC Volendam met 3-2, supporters hebben hun vertrouwen in het bestuur opgezegd en club staat onderaan op de ranglijst. Trainer Dennis van der Ree blijft desondanks hoopvol in een goede afloop van het seizoen.

Van der Ree vindt dat Groningen de doelpunten zondagmiddag veel te makkelijk weggaf in Volendam. "Ik heb in de kleedkamer gezegd dat het voetballend best oké is, maar dat het in de zestien helemaal kut is, sorry. We geven de goals gewoon weg. De 1-0 is een cadeautje en de derde is ook een goal die vrij ingekopt mag worden."

Groningen stond bij rust met 1-0 achter en dus zag Van der Ree teleurgestelde blikken in de kleedkamer. Volgens hem stonden er desondanks jongens op 'om een paar schoenen door de kleedkamer te gooien' wegens het defensieve geschutter. "We kunnen wel zeggen dat we leuk hebben gespeeld, maar misschien moeten we maar eens trainen op hoe we ballen in de zestien gaan verdedigen", aldus de trainer voor de camera's van ESPN.

Hij stelt zichzelf daarbij ook het een en ander te verwijten, al ontbreekt het in de selectie nogal aan pure kwaliteit. "Op dit moment is deze groep zoals ik het zie voor de komende wedstrijden", gaat Van der Ree verder. "We moeten zeker niet opgeven. Ik vond het goed om te zien dat spelers kwaad werden. Dat vuur zie ik er nog wel in, maar wil ik ook zien als we aan het verdedigen zijn. Ik zie deze baan nog niet als een nachtmerrie. Het kan wel mooi eindigen, maar dan moeten we echt even uit een ander vaatje gaan tappen."