Nieuws

Supportersvereniging FC Groningen schrijft brief: 'Geen vertrouwen in Fledderus'

Supportersvereniging FC Groningen schrijft brief: 'Geen vertrouwen in Fledderus'

29-01-2023 17:41 Laatste update: 17:46
1

De supportersvereniging van FC Groningen heeft een brief geschreven aan de raad van commissarissen. De fans vinden de laatste plaats in de Eredivsie te wijten aan technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

De brief was al in januari opgestuurd naar de rvc, maar is na de nederlaag tegen FC Volendam gepubliceerd. Eerder kwamen in het thuisduel met SC Cambuur al boze supporters het veld op om hun onvrede te uiten. 'Vorige week hebben we onze zorgen kenbaar gemaakt aan Wouter Gudde', schrijft de supportersgroep. 'We willen ons echter ook tot jullie richten. Over het functioneren van Wouter Gudde zijn wij zeer tevreden. Hij heeft de club financieel goed op de rit gekregen, waardoor we stappen kunnen maken en bovendien ondersteunen we zijn toekomstvisie op de club.'

Over Fledderus zijn de fans totaal niet tevreden. 'Twee seizoenen geleden haalden we 50 punten. Vorig seizoen 36 en nu staan op een gemiddelde van minder dan één punt per wedstrijd. Dit ligt niet alleen aan de trainers, maar vooral aan de samenstelling van de selectie. Hij is daar eindverantwoordelijk voor', klinkt het in de brief.

De supportersgroep wijst naar de miskopen, uitlatingen in de media en naar de onrust binnen de club en spelersgroep. 'Een hele opsomming. Waardoor wij niet het vertrouwen hebben dat Fledderus nu wel de man moet zijn om miljoenen te investeren in spelers, waarvan we moeten hopen dat deze ons dan in de eredivisie houden. Maar als er niets gehaald wordt, hebben we ook een groot probleem, omdat de selectie gewoon niet goed genoeg is.

'Wij willen nadrukkelijk niet op jullie stoel gaan zitten of op die van de directie. Beleid controleren en toetsen is aan jullie. Maar wij, als SV en veruit de meeste supporters, houden onze hart vast voor de sportieve toekomst van onze prachtige club', besluit de supportersgroep.