Wedstrijdverslag

PSV wint nipt van Vitesse, Scherpen pakt strafschop én rode kaart

PSV wint nipt van Vitesse, Scherpen pakt strafschop én rode kaart

21 januari - 22:00

PSV heeft zaterdag een fletse, maar belangrijke overwinning geboekt op Vitesse. De Eindhovenaren hadden genoeg aan een zondagschot van Guus Til dat doelman Kjell Scherpen, die later nog rood kreeg, te machtig was.

Voor PSV werd het zaterdag het eerste duel zonder Noni Madueke, die voor ruim 35 miljoen euro naar Chelsea vertrok. De Eindhovenaren begonnen sterk aan het thuisduel en zetten Vitesse meermaals goed onder druk. Onder meer Luuk de Jong en Xavi Simons kregen goede kansen, maar Scherpen en de paal boden redding. 

In de eerste helft kreeg PSV een strafschop nadat Mitchell Dijks hard doorging in het strafschopgebied. De Jong nam de strafschop, maar schoot zwak binnen en daarom kon Scherpen de bal eenvoudig keren. Even later moest De Jong het veld verlaten vanwege een harde botsing met het hoofd. 

Na de sterke openingsfase nam het tempo af in Eindhoven en werd de eerste helft zonder doelpunten afgesloten. In de tweede helft kwam PSV snel op voorsprong door Til: de aanvallende middenvelder besloot van grote afstand te schieten. Scherpen verkeek zich finaal op de bal en zag het schot via de binnenkant van de paal in het net verdwijnen. 

PSV had de belangrijke eerste goal te pakken en ging op zoek naar meer treffers, maar in aanvallend opzicht leek alleen Xavi Simons voor gevaar te zorgen. Anwar El Ghazi kreeg meerdere kansen, maar stelde teleur tegen de Arnhemmers. Vitesse zette naarmate de slotfase zich voltrok steeds meer aan en PSV ging in de overlevingsmodus. Simons werd op het einde nog gewisseld, waarmee de creativiteit van de thuisploeg was verdwenen. 

In de blessuretijd ontsnapte PSV in de counter en was Scherpen te laat. De lange doelman schopte de vlugge Yorbe Vertessen omver en mocht met een directe rode kaart vertrekken. Goals vielen er verder niet. Door de nipte overwinning neemt PSV plek twee over van AZ. Concurrenten AZ, Ajax en FC Twente komen zondag nog in actie. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!