Nieuws

Schreuder geeft positieve update over Ajax-trio: 'Fit genoeg om te kunnen starten'

Schreuder geeft positieve update over Ajax-trio: 'Fit genoeg om te kunnen starten'

20 januari - 15:23 Laatste update: 15:25

Ajax heeft een bijna volledig fitte spelersgroep tot zijn beschikking tegen Feyenoord. Dat betekent dat Mohmmed Kudus, Steven Bergwijn en Steven Berghuis zelfs kunnen starten in de Klassieker.

Net voor de start van de tweede seizoenshelft werd de selectie van Ajax geveld door het griepvirus en de nodige blessures. Daar is volgens Schreuder momenteel weinig sprake meer van. De oefenmeester van de regerend landskampioen kwam met goed nieuws over Kudus, Berghuis en Bergwijn.

"Ik principe zijn zij fit genoeg om te spelen", aldus de trainer op de persconferentie in aanloop naar de Klassieker. Er volgde nog beter nieuws. "In principe zijn ze ook fit genoeg om te starten. Of ze negentig minuten kunnen spelen is moeilijk om aan te geven, maar ik denk dat ze alle drie een prima week hebben gehad. Het is afwachten hoe lang ze het kunnen volhouden. We zien zondag of ze gaan starten."

Toch mist Ajax zondag een aantal spelers. Devyne Rensch is er niet bij wegens een schorsing, terwijl Florian Grillitsch, Youri Baas, Ahmetcan Kaplan en Jay Gorter niet van de partij zijn. Eerstgenoemde drietal is afwezig door een blessure, terwijl laatstgenoemde geveld is door de griep.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!