Transfernieuws

'Koploper van de Championship biedt miljoen euro aan Jong PSV voor verdediger'

'Koploper van de Championship biedt miljoen euro aan Jong PSV voor verdediger'

13-01-2023 18:55

Burnley FC zou geïnteresseerd zijn in Jenson Seelt. De koploper van de Championship is bereid een miljoen euro neer te leggen voor de negentienjarige verdediger van Jong PSV. 

De Daily Mail schrijft dat de nummer één van het tweede niveau in Engeland het bod al heeft gedaan en het antwoord van PSV afwacht. Naast Seelt is er ook interesse in Hjalmar Ekdal van Djurgarden. Daar heeft de Engelse club anderhalf miljoen euro voor over. 

Seelt verruilde in 2014 de jeugdopleiding van NEC voor die van PSV en is sindsdien actief voor de Eindhovense club. De tiener speelde dit seizoen achttien wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en was daarin goed voor vier doelpunten en één assist. De centrale verdediger is 1.92 meter lang en zou goed passen in de Engelse competitie. 

Voor Seelt zou de transfer mogelijk toegang tot de Premier League bieden. Burnley staat na 26 wedstrijden eerste in de Championship en staat vijf punten voor op achtervolger Sheffield United. Nummer drie Blackburn Rovers heeft maar liefst veertien punten achterstand, waarmee een top-twee notering al dichtbij is.