Nieuws

Toornstra: Ajax móét het worden, PSV kán het worden en wij wíllen het worden

Toornstra: "Ajax móét het worden, PSV kán het worden en wij wíllen het worden"

21-12-2021 12:48

De helft van de wedstrijden in de Eredivisie zijn gespeeld. In een groot kerstinterview van Voetbal International met de drie aanvoerders van de top-drie van de Eredivisie gaan Marco van Ginkel (PSV), Dusan Tadic (Ajax) en Jens Toornstra (Feyenoord) in op de titelkansen van hun ploeg.  Ze denken alledrie dat hun eigen ploeg een serieuze kanshebber is voor het kampioenschap.  

Van Ginkel denkt dat de Brabanders ondanks de doelpuntendrift van de Amsterdammers nog steeds de beste papieren hebben voor de titel. "Ondanks dat doelsaldo van Ajax, zeg ik gewoon PSV", dicht de huidige bankzitter van de Brabanders zijn ploeg de beste kansen toe.  

Tadic is duidelijk in de doelstelling die geldt bij de hoofdstedelingen. "Ajax wordt kampioen. Dat móét. Anders hebben we gefaald. Zo simpel is het eigenlijk", vertelt de Ajax-captain het weekblad.  

Toornstra denkt dat de titelrace nog volledig openligt. "Ajax móét het worden, PSV kán het worden en wij wíllen het worden. Maar ik heb in 2017 gezien dat willen kúnnen wordt, als we erin geloven en weinig fouten maken", toont de middenvelder zich strijdvaardig.

PSV is de aanvoerder van de ranglijst met veertig punten, Ajax hijgt de Eindhovenaren in de nek met één punt minder en Feyenoord verzamelde tot nu toe vier punten minder dan de koploper. Dinsdag begint de laatste (midweekse) speelronde voor de winterstop. Daarna ligt de Eredivisie stil tot 13 januari.