Nieuws

'Brobbey neemt afscheid van ploeggenoten en is op de weg terug naar Ajax'

'Brobbey neemt afscheid van ploeggenoten en is op de weg terug naar Ajax'

20-12-2021 13:15 Laatste update: 15:17

Brian Brobbey keert terug bij Ajax. De gesprekken over een terugkeer naar de Amsterdammers bevinden zich in de afrondende fase. De aanvaller zou al afscheid genomen hebben van zijn teamgenoten.  

De terugkeer van Brobbey naar de hoofdstedelingen is saillant. Afgelopen zomer verkaste de bonkige jeugdinternational nog van Ajax naar Duitsland. VoetbalPrimeur beschikt over bronnen waaruit blijkt dat het om een overgang op huurbasis gaat. De negentienjarige spits ligt bij de Bundesliga-club vast tot medio 2025. 

'Helemaal rond is het nog niet, maar een akkoord wordt volgens bronnen wel op korte termijn verwacht', stelt het medium. Brobbey werd in eerste instantie gepolst voor een terugkeer via zaakwaarnemer Mino Raiola. Daarna werd RB Leipzig geïnformeerd over de interesse.  

Hij kwam bij Die Roten Bullen tot slechts 124 speelminuten in negen duels. Zijn vroegtijdige wissel – Brobbey werd in de eerste helft al gewisseld tegen Bayer Leverkusen door toenmalig trainer Jesse March – zorgde voor veel onvrede bij de aanvaller.  De nieuwe trainer, Domenico Tedesco, heeft toestemming gegeven voor een vroegtijdige terugkeer, verzekert het online platform.

Door het aanstaande vertrek van Sébastian Haller naar de Africa Cup, wordt de spoeling voorin dun voor Erik ten Hag. Met Danilo is er in januari en februari maar één serieuze gegadigde voor de spitspositie bij de Amsterdammers. Een terugkeer van Brobbey moet de oefenmeester uit Oldenzaal meer opties voorin geven. In januari staan cruciale ontmoetingen met onder meer FC Utrecht en koploper PSV voor Ajax op het programma.