Nieuws

Van Hooijdonk bijt van zich af: 'Begrijp discussie niet, vind dat ik moet spelen'

Van Hooijdonk bijt van zich af: 'Begrijp discussie niet, vind dat ik moet spelen'

08-01-2023 09:49 Laatste update: 13:12

Sidney van Hooijdonk legde een moeizame pot op de mat tegen RKC Waalwijk, maar begrijpt tegelijkertijd maar weinig van de kritiek op zijn functioneren. Volgens de  sc Heerenveen-spits verdient hij meer krediet.

Van Hooijdonk werd afgelopen week bekritiseerd door Foppe de Haan. De voormalig trainer zou de aanvaller op de bank zetten en stelt dat Van Hooijdonk nog veel tekortkomingen heeft. De spits beet na afloop van de wedstrijd tegen RKC van zich af. "Ik weet dat ik dingen moet ontwikkelen, ik ben altijd zelfkritisch", begint Van Hooijdonk tegenover Omrop Fryslân.

Voetballend vond de aanvaller het tegen RKC naar eigen zeggen 'wel prima' gaan. "Ik snap niet waarom er discussie is over iemand die ongeveer 1 op 2 loopt het afgelopen jaar in de Eredivisie (in 2022 scoorde Van Hooijdonk 13 goals in 29 wedstrijden, red.). Ik kan er niet zoveel mee. Ik vind dat ik moet spelen."

De aanvaller van Heerenveen erkent dat de kritiek hem wel wat doet. "Dat is nooit leuk als speler. Er zijn voetballers die zeggen dat ze kritiek van buitenaf nooit meekrijgen, maar dat klopt niet. Je krijgt het wel mee. Je moet ermee omgaan, proberen je focus te houden op de dingen waar je wel invloed op hebt. Maar leuk en fijn is het zeker niet."