Reactie

Stoom uit oren bij Arteta na Newcastle-thuis: 'Echt twee schandalige beslissingen'

Stoom uit oren bij Arteta na Newcastle-thuis: 'Echt twee schandalige beslissingen'

04-01-2023 07:13

Mikel Arteta verscheen woedend voor de camera na afloop van het gelijke spel van Arsenal tegen Newcastle United (0-0). Volgens de Spaanse manager had zijn ploeg twee overduidelijke strafschoppen moeten krijgen.

“We hadden twee strafschoppen moeten krijgen. Het is heel makkelijk. Het waren echt twee schandalige beslissingen", begon Arteta over de beslissingen van scheidsrechter Andy Madley, die twee keer een dubieus moment dat zich afspeelde in de Newcastle-zestien wegwuifde. Eerst trok Dan Burn opzichtig aan het shirt van Gabriel, waarna Jacob Murphy in de laatste minuut van de wedstrijd een handsbal maakte. De VAR boog zich over beide kwesties, maar legde zich neer bij de beslissingen van de arbiter. 

Ondanks het gelijke spel was Arteta te spreken over hoe zijn ploeg voor de dag kwam. "Als we zo blijven spelen, zo blijven domineren, dan gaan we nog veel winnen", aldus de oefenmeester, die ook nog voorsorteerde op de mogelijke winterversterkingen. "Ja dat proberen we nog altijd te doen. Onze ploeg versterken is belangrijk”, besloot Arteta, die waarschijnlijk doelt op Mykhailo Mudryk, het talent van Shakhtar Donetsk.

Het was even geleden dat Arsenal een wedstrijd niet winnend afsloot. The Gunners deden dit al elf keer op rij en zijn nog altijd koploper in de Premier League. Manchester City volgt op acht punten, maar speelt donderdagavond nog tegen Chelsea.