Nieuws

'AZ 'Dark Horse' na sterke voorbereiding, Alkmaarders zijn Ajax te snel af'

'AZ 'Dark Horse' na sterke voorbereiding, Alkmaarders zijn Ajax te snel af'

03-01-2023 23:32

Maar weinigen houden rekening met een landstitel van AZ, maar de Alkmaarse club voegt zich na de eerste seizoenshelft netjes bij de top van Nederland. De ploeg van Pascal Jansen kende bovendien een sterke voorbereiding tijdens de winterstop.

AZ staat vier punten achter op Feyenoord en slechts één op Ajax en PSV. In december werd in oefenduels van zowel Valencia als Atalanta Bergamo gewonnen. Ook sloot de club een langere verbintenis met Jansen, die al twee jaar het hoofd boven water houdt in Alkmaar. "Vanmorgen zijn we gaan zitten en eigenlijk waren we er vrij snel uit", stelde Jansen dinsdag over de nieuwe overeenkomst. "Ik voel me hier zeer gewaardeerd en ik heb een prachtige spelersgroep. Wat wil een trainer nog meer?"

Het positivisme van Jansen is niet voor niets: de club doet nog altijd mee in de Conference League en ook in de Eredivisie is alles nog mogelijk. Vanaf december van vorig is bovendien een nieuw lid aanwezig bij de directie. Alex Kroes ging aan de slag als Directeur International Football Strategy. Kroes zou aanvankelijk in beeld zijn bij Ajax om Marc Overmars op te volgen als technisch directeur, schrijft De Telegraaf, maar de Amsterdammers wachtten te lang en dat bood AZ een kans toe te slaan. 

De club trapt 7 januari weer af in de Eredivisie en treft in eigen huis Vitesse. Vier dagen later is Excelsior de tegenstander in de KNVB Beker. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!