Transfernieuws

'Leeds staat op het punt voormalig Ajax-speler van Salzburg over te nemen'

'Leeds staat op het punt voormalig Ajax-speler van Salzburg over te nemen'

1 januari - 12:13

Leeds United staat op het punt Maximilian Wöber aan te trekken. De Engelse club is rond met RB Salzburg en heeft ook een persoonlijk akkoord met de verdediger bereikt. 

Volgens transferexpert Fabrizio Romano betaalt Leeds ongeveer twaalf miljoen euro voor de voormalig verdediger van Ajax. Wöber arriveerde in 2017 bij de Amsterdamse club voor ongeveer zeven miljoen euro, maar kon niet langere periodes overtuigen en werd verhuurd aan Sevilla. De Spaanse club nam de speler in 2019 over en verkocht hem door aan Salzburg, waar hij sindsdien speelt.

Wöber is een vaste basiskracht bij de Bundesliga-club en speelde dit seizoen vijftien duels in de Oostenrijkse topcompetitie. Daarin wist de centrale verdediger één keer te scoren en twee assists te geven. Wöber verruilt de koppositie in Oostenrijk voor de degradatiestrijd in Engeland: Leeds staat veertiende in de Premier League en is slechts drie punten van de play-offs voo degradatievoetbal verwijderd.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!