Nieuws

Lahoz maakt zich onmogelijk in Catalonië: 'Als ik onrecht zie, zeg ik dat'

Lahoz maakt zich onmogelijk in Catalonië: 'Als ik onrecht zie, zeg ik dat'

31-12-2022 19:25

Xavi is niet blij met de manier waarop Antonio Lahoz zaterdag leiding nam over het duel tussen FC Barcelona en Espanyol. De Spaanse arbiter kwam eerder in december al onder vuur te liggen na het WK-duel tussen Nederland en Argentinië. 

Lahoz strooide in de slotfase van het duel met kaarten en dat deed in veel opzichten denken aan het WK-duel van Oranje. Xavi weigert de arbiter de schuld te geven van het puntenverlies van de Blaugranas, maar is desondanks niet te spreken over de arbitrage. "We hebben een briljant eerste half uur gespeeld, maar we verliezen twee punten en dat is onze schuld. Zo denk ik erover. We kunnen praten over de scheidsrechter, maar het probleem lag bij ons."

Xavi ging na afloop langs bij Lahoz, die de controle over de wedstrijd was kwijtgeraakt. "Of ik iets tegen de scheidsrechter heb gezegd? Ja, dat de wedstrijd uit de hand is gelopen. Mateu is een scheidsrechter die het gevoel geeft dat hij de wedstrijd controleert, met je praat en communiceert, maar vandaag was dat niet zo en dat vertelde ik hem aan het einde van de wedstrijd. Hij heeft nietszeggende kaarten uitgedeeld. Een scheidsrechter moet een lage hartslag hebben en vandaag was dat niet zo."