Reactie

Externe Gakpo-opvolger verwacht bij PSV: 'De trainer gaat op de trom slaan'

Externe Gakpo-opvolger verwacht bij PSV: 'De trainer gaat op de trom slaan'

28-12-2022 18:19 Laatste update: 18:27

De kans bestaat dat PSV met een flinke zak geld de transfermarkt op gaat voor een vervanger van Cody Gakpo, aldus Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad. In de uitzending van een nieuwe #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur wordt die kans wel klein genoemd, maar denkt de journalist dat trainer Ruud van Nistelrooij sowieso een nieuwe aanvaller wil verwelkomen.

Op tweede kerstdag werd bekend dat Gakpo PSV voor Liverpool gaat verlaten. Waar de 'Eintovenaar' amper weg is, wordt er alweer druk gespeculeerd over zijn opvolger. Die zou al in Eindhoven kunnen spelen, maar ook vanuit een andere club gehaald kunnen worden. Volgens Elfrink wordt die afweging momenteel gemaakt.

"Ze zullen eerst goed afwegen met wat ze al in huis hebben", aldus de journalist, die één specifieke speler aanwijst. "El Ghazi bijvoorbeeld. Het is uiteindelijk afwachten of hij structureel twee keer per week kan presteren, want het is een tijdje geleden dat hij in het ritme van twee keer per week heeft gezeten."

Waar Jesper Karlsson en Viktor Tsygankov als mogelijke opvolgers worden genoemd, blijft het prijskaartje toch een onderwerp van gesprek bij PSV. Gaan de Eindhovenaren een flinke investering doen? "Ik sluit het niet uit hoor. Als ze ergens een mooie slag kunnen slaan, gaan ze dat zeker proberen", vervolgt Elfrink, die gelijk een grote kanttekening plaatst. "Aan de andere kant is er de situatie waar de club in verkeerd en de strengheid waarmee de commissarissen ernaar kijken. Ik verwacht niet dat ze het heel makkelijk zullen doen, maar wel dat de trainer (Van Nistelrooij, red.) op de trom gaat slaan en iemand wil hebben."