Nieuws

'Xavi wil zich nog niet neerleggen bij vertrek Busquets en hoopt op verlenging'

'Xavi wil zich nog niet neerleggen bij vertrek Busquets en hoopt op verlenging'

25-12-2022 20:41 Laatste update: 20:59

Barcelona-trainer Xavi wil zich nog niet neerleggen bij het mogelijke vertrek van Sergio Busquets. De 34-jarige middenvelder lijkt bezig aan een afscheidstournee in Camp Nou, maar zijn trainer hoopt dat hij desondanks zijn contract wil verlengen.

Dat meldt de Spaanse sportsite AS zondag. Busquets speelt al van jongs af aan voor Barcelona en gaat richting de zevenhonderd officieel gespeelde wedstrijden. Hij werd er acht keer landskampioen, pakte zeven Copa del Reys en won driemaal de Champions League. Ook met het Spaanse nationale elftal was hij meer dan succesvol. Zowel het WK van 2010 als het EK van 2012 vielen aan hem ten prooi.

Door zijn aflopende contract lijkt de toekomst van Busquets in de Amerikaanse MLS te liggen. Inter Miami wordt als mogelijke bestemming genoemd. Xavi gaat er echter vanuit dat zijn oud-teamgenoot zijn contract nog met één jaar wil verlengen, waarna Barcelona vervolgens in de winter van 2023 gaat meewerken aan een vertrek.

Busquets is dé concurrent van Frenkie de Jong, al vormen ze ook samen vaak een duo op het middenveld. Hij is aanvoerder van zowel FC Barcelona als Spanje. In de achtste finales van het WK in Qatar werd La Roja na strafschoppen uitgeschakeld door Marokko. Busquets mistte er zelf één. Na die wedstrijd gaf hij aan nog niet te weten of hij door wil als international.