Transfernieuws

'Huwelijk tussen Lyon en Duits wereldkampioen gaat na twee jaar stranden'

'Huwelijk tussen Lyon en Duits wereldkampioen gaat na twee jaar stranden'

25-12-2022 13:59

De wegen van Jêrome Boateng en Olympique Lyon zullen na afloop van dit seizoen scheiden, meldt BILD. Volgens de Duitse boulevardkrant heeft de 34-jarige voormalig international te horen gekregen dat zijn aflopende contract niet wordt verlengd.

2021 verliet Boateng Bayern München voor het avontuur in Frankrijk. Aanvankelijk leek zijn periode in het buurland op een mislukking uit te draaien, omdat hij herhaaldelijk overhoop lag met Peter Bosz. Na een teleurstellend eerste seizoen en een waardeloos begin van de huidige jaargang werd de Nederlandse trainer de wacht aangezegd. 'Boateng werd soms meer als een probleem dan als een oplossing gezien', schrijft BILD.

Onder Laurent Blanc is de wereldkampioen van 2014 inmiddels weer een vaste basisspeler en de Fransman zou op de mandekker 'rekenen'. Met zijn ervaring ziet de trainer Boateng als de leidende schakel in de verdediging van Les Gones. "Jérôme kent voetbal iets beter dan de andere verdedigers en heeft veel situaties meegemaakt", zei Blanc eerder. "Ik hoop dat hij meer gaat coachen, ook al is er nog steeds de taalbarrière."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!