Nieuws

Deel spelersgroep is klaar met Luhukay: Maatregelen voor hen die niet meewillen

Deel spelersgroep is klaar met Luhukay: "Maatregelen voor hen die niet meewillen"

16-12-2021 21:49

Het is onrustig bij VVV-Venlo. Een aantal spelers is in conflict geraakt met een deel van de technische staf. De werkwijze van trainer Jos Luhukay en zijn assistenten kan bij de groep, die uit zo'n tien spelers bestaat, op weinig goedkeuring rekenen. Marco Boogers reageert namens de clubleiding.

"Als clubleiding zullen we niet schromen maatregelen te treffen tegen hen die niet meewillen", is algemeen directeur Boogers duidelijk in gesprek met De Limburger. "Wij zijn dankbaar dat een ervaren trainer als hij iedere dag zijn stinkende best doet om de club naar een hoger niveau te tillen. Hij heeft zich in het verleden bij meerdere grote clubs bewezen", is de bestuurder uitgesproken over de kwaliteiten die hij Luhukay toedicht.  

De berichten over onvrede uit de spelersgroep zijn niet kenbaar gemaakt aan het bestuur, laat Boogers weten aan de krant. "Dit is voor ons compleet nieuw. Als er ontevredenheid is bij een bepaalde groep, dan weten ze bij wie ze zich moeten melden. Dat is niet gebeurd. Ik vind het zeer verwerpelijk dat dit dan blijkbaar via de media moet worden gespeeld." 

De afgelopen weken heeft VVV de weg omhoog gevonden door zeven punten te vergaren uit de laatste drie duels. De impasse lijkt compleet nu de clubleiding zich achter de oefenmeester schaart, terwijl een deel van de selectie weinig vertrouwen meer heeft in de ervaren clubcoach. VVV - afgelopen seizoen degradant in de Eredivisie - bezet een teleurstellende elfde plaats in de Eerste Divisie.