Transfernieuws

'PSV wil minimaal 50 miljoen voor Gakpo en hecht veel waarde aan betalingswijze'

'PSV wil minimaal 50 miljoen voor Gakpo en hecht veel waarde aan betalingswijze'

22-12-2022 23:59 Laatste update: 23-12-2022 00:04

PSV wil een vast bedrag van minimaal vijftig miljoen euro ontvangen voor Cody Gakpo, meldt het Eindhovens Dagblad. De Eindhovenaren willen hun sterspeler liever helemaal niet kwijt, maar hebben deze minimale vaste transfersom vastgesteld. Daarnaast wordt er ook belang gehecht aan de wijze waarop clubs willen betalen.

Nadat Gakpo zich met drie doelpunten in vijf WK-wedstrijden aardig had laten gelden, staken de geruchten rondom zijn persoon weer snel de kop op. Engelse grootmachten als Manchester United, Arsenal en Liverpool worden genoemd, waarbij een stap naar eerstgenoemde het meest waarschijnlijk lijkt.

Volgens het ED zou PSV een perfect scenario voor zich zien: Gakpo in januari houden en voor een acceptabele prijs verkopen in de zomer. Daarnaast hechten de Eindhovenaren veel belang aan het vaste deel van de transfersom, oftewel: het 'leeuwendeel', dat zo hoog mogelijk moet zijn. Eventuele bonussen zijn ook bespreekbaar, maar door de inflatie (die meer dan tien procent is) moeten die ook zo snel mogelijk worden betaald.  

Dat maakt dat PSV minstens vijftig miljoen euro voor zijn sterspeler wil zien, plus aantrekkelijke bonussen die in een later stadium betaald kunnen worden. Clubs die met flink wat geld over de brug willen komen, maar in een uitgesmeerde periode willen betalen, krijgen waarschijnlijk nul op het rekest.