Nieuws

'Ten Hag schakelt mentale begeleiding in voor spelers om WK-trauma's te verwerken'

'Ten Hag schakelt mentale begeleiding in voor spelers om WK-trauma's te verwerken'

21-12-2022 07:40
1

Erik ten Hag heeft life coaches binnengebracht bij Manchester United om spelers die voortijdig uitgeschakeld werden op het WK te helpen, meldt The Telegraph. Daarmee hoopt de Nederlandse manager de mentale kater voor sommigen te verlichten.

Ten Hag zou volgens informatie van het Britse dagblad het Nederlandse bedrijf Talent Academy Group (TAG) hebben ingehuurd om 'het emotionele herstel van spelers te bemoedigen'. Daarmee hoopt hij hen snel te kunnen laten terugkeren in het clubvoetbal. Veel tijd om bij te komen van het WK hebben de United-spelers niet, waarvan liefst negen spelers werden uitgeschakeld in de kwartfinale.

Woensdagavond wacht het League Cup-duel met Burnley om 21.00 uur, waarna in 2022 nog twee andere duels op het programma staan tegen achtereenvolgens Nottingham Forrest (thuis) en Wolverhampton Wanderers (uit). Rainier Koers, senior performance coach bij TAG zou zelfs aanwezig zijn geweest bij het winterse trainingskamp in Spanje van The Mancunians.

'Varane heeft weinig tijd voor teleurstelling'

De bijzondere situatie (een WK midden in het seizoen) vraagt om een bijzondere aanpak. 'Omdat de spelers in verschillende gemoedstoestanden terugkeren uit Qatar, heeft Ten Hag deskundigen ingeschakeld om hen te helpen bij de emotionele overgang waar de spelers onder druk mee te maken krijgen', schrijft The Telegraph.

De grootste uitdaging ligt bij WK-winnaar Lisandro Martínez en verliezer Raphaël Varane. 'De uitdaging voor een jubelende Martínez zal zijn om niet afgeleid te worden na zo'n euforisch succes met Argentinië, terwijl Varane weinig tijd heeft om de teleurstelling van de nederlaag te verwerken.'