Transfernieuws

'Dumfries staat er goed op in de Premier League, Arsenal mikt op Inter-ruildeal'

'Dumfries staat er goed op in de Premier League, Arsenal mikt op Inter-ruildeal'

14-12-2022 13:23 Laatste update: 14:12

Denzel Dumfries is in beeld bij Arsenal om de rechtsbackpositie te gaan invullen. De Londenaren zouden Takehiro Tomiyasu als ruilmiddel in willen zetten, meldt Calciomercato.

De rechtsback van het Nederlands elftal staat er goed op in de Premier League. Arsenal zou de Japans international Tomiyasu, die vorige zomer nog voor twintig miljoen van Bologna overkwam, willen ruilen tegen Dumfries. De Japanner zou zodoende bij Internazionale terug kunnen keren in de Serie A.

Naast Arsenal zouden ook Manchester United en Chelsea hengelen naar de diensten van de rechtsback van Oranje. Manager Erik ten Hag zou Dumfries bovenaan zijn verlanglijstje hebben staan om de concurrentie aan te gaan met Portugees international Diogo Dalot. Ook FC Barcelona zou geïnteresseerd zijn in Dumfries, maar onduidelijk is hoe serieus dat is. 

Dumfries kende met Oranje een wisselvallig WK. In de groepsfase kwam de verdediger nauwelijks tot zijn recht, maar in de achtste finale was hij de absolute uitblinker. Dumfries scoorde en gaf twee assists in het met 3-1 gewonnen duel met de Verenigde Staten. Vervolgens was Argentinië in de kwartfinale na penalty’s te sterk voor Oranje. Dumfries viel dat duel alleen op met zijn gedrag.