Transfernieuws

'Ajax kan doelman afstrepen: Vlachodimos mondeling akkoord tot 2027 bij Benfica'

'Ajax kan doelman afstrepen: Vlachodimos mondeling akkoord tot 2027 bij Benfica'

13-12-2022 21:07 Laatste update: 21:13

Odysseas Vlachodimos is bereid zijn contract te verlengen bij Benfica, meldt de Duitse tak van Sky. De doelman stond de afgelopen zomer nog nadrukkelijk op de radar van Ajax en zou destijds al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Amsterdammers.

Vlachodimos zou een akkoord hebben bereikt tot 2027, maar dat betreft voor nu slechts een mondeling akkoord. Club en speler zouden nu verder in gesprek zijn om het akkoord op papier te krijgen. Ajax was in de zomer naarstig op zoek naar versterkingen op het doel, en had ook Vlachodimos in het vizier, maar uiteindelijk kwamen er géén: Remko Pasveer, Maarten Stekelenburg en Jay Gorter bleven de drie doelmannen van Ajax. 

Andries Noppert wordt in verband gebracht met een mogelijke overstap naar Ajax, maar sc Heerenveen wil daar wel een miljoenenbedrag tegenover zien. Noppert was enige tijd geleden nog redelijk onbekend, maar kreeg direct internationale bekendheid door de eerste doelman bij Oranje te worden. Vanuit het buitenland is de interesse voor Noppert óók groot.