Opstellingen

'Martínez op de bank bij Argentinië, andere oud-speler van Ajax wél in de basis'

'Martínez op de bank bij Argentinië, andere oud-speler van Ajax wél in de basis'

13-12-2022 18:33

De Argentijnse selectie lijkt bekend voor de halve finale met Kroatië op het WK. Bondscoach Lionel Scaloni heeft gekozen voor een 4-4-2 formatie waarvan Lisandro Martínez de dupe is geworden.

Voor Argentinië is het de derde opstelling op het WK. De ploeg begon in de groepsfase in een 4-3-3 opstelling, maar wijzigde dat naar een 5-3-2 opstelling tegen Oranje. Nu wordt er voor vier middenvelders gekozen. Marcos Acuña ontbreekt vanwege een schorsing. Nicolás Tagliafico vervangt de geschorste verdediger.

Tagliafico maakt samen met Cristian Romero, Nahuel Molina en Nicolas Otamendi de verdediging uit. Leandro Paredes, Rodrigo de Paul, Enzo Fernández en Alexis Mac Allister completeren het middenveld. In de voorhoede moeten Lionel Messi en Julian Álvarez het gevaar stichten.

Het is voor Messi wellicht de laatste kans om de wereldbeker omhoog te houden. Argentinië en Kroatië trappen om 20.00 uur af in Qatar.

Opstelling Argentinië: Dibu; Molina, Romero, Otamendi, Tagliafico; De Paul, Fernández, Paredes, Mac Allister; Messi, Álvarez