Nieuws

'Deschamps blijft minstens tot 2024 aan als bondscoach na bereiken halve finale'

'Deschamps blijft minstens tot 2024 aan als bondscoach na bereiken halve finale'

11-12-2022 14:20
1

Bondscoach Didier Deschamps is voorlopig nog niet klaar bij de Franse ploeg, wordt geschreven in Frankrijk. In aanloop naar het WK werd lange tijd gespeculeerd over een mogelijke opvolger, maar die lijkt voorlopig niet te komen. 

Frankrijk rekende zaterdag met Engeland af in de kwartfinales van het WK en mag zich in de halve finale melden tegen stuntploeg Marokko. Zinedine Zidane leek lange tijd aanspraak te maken om de rol van Deschamps na het WK over te nemen, maar volgens Le Parisien gaat dat niet gebeuren. Deschamps zou tot minstens 2024 willen doorgaan als bondscoach van Les Bleus

'Door zich te plaatsen voor de laatste vier van het WK in Qatar is de bondscoach nu vrij om zijn toekomst te bepalen. Iedereen wil dat hij blijft, dus hij gaat door', luidt het oordeel in de Franse krant. Noël Le Graët, de voorzitter van de Franse voetbalbond, stelt na afloop dat het bereiken van de halve finale het doel was. "Het doel is bereikt, dus hij (Deschamps, red.) is degene die beslist. Deschamps wil door en daar zijn wij het mee eens."