Nieuws

'De WK-droom van Messi spat vrijdag uiteen door overwinning van Oranje'

'De WK-droom van Messi spat vrijdag uiteen door overwinning van Oranje'

09-12-2022 09:47

Valentijn Driessen is er heilig van overtuigd dat Oranje vrijdagavond een einde maakt aan de WK-droom van Lionel Messi. De Argentijnse ploeg moet te veel rekenen op de Argentijn, die op zijn beurt weer te weinig meeverdedigt wanneer het tegenzit, aldus de chef voetbal van De Telegraaf.

Driessen denkt dat dit de laatste interland wordt voor Messi. "Ik denk dat het tijdperk Lionel Messi en Argentinië echt voorbij is vanavond. Dit is de dag dat niemand over het Nederlands elftal zal praten. Het zal alleen maar over Messi gaan, want Oranje gaat een einde maken aan zijn interlandcarrière. Dan zien we hem zitten met zijn shirt over het hoofd. Hij kreeg zijn eerste basisplaats tegen Nederland in 2006 en dit wordt zijn laatste."

Op clubniveau gaat de Argentijn nog wel mooie dingen laten zien. "Hij gaat bij Paris Saint-Germain nog mooie dingen laten zien, en hopelijk later nog bij FC Barcelona. Gelukkig heeft hij de Copa America, dus hij heeft nog iets in zijn achterzak, maar de grote prijs gaat hij niet pakken."

Rafael van der Vaart stelde onlangs dat men moet ophouden met het ophemelen van Messi. Driessen sluit zich daarbij aan. "Helemaal eens. Eigenlijk vanaf het begin al gezegd: aan de bal is hij geweldig en kan hij geniaal zijn. Maar daarnaast doet hij gewoon heel weinig en geeft hij te weinig aan het elftal terug. Als je alles bij elkaar optelt, kan Nederland veel meer brengen. We hebben ze vier wedstrijden gezien, het was voor beide landen niet top.

Oranje heeft één voordeel ten opzichte van de Argentijnen, aldus Driessen. "Argentinië kan niet veel beter, dat zie je aan alle wedstrijden. Nederland kan wél veel beter. De Jong en Depay hebben we nog niet gezien, Van Dijk komt steeds beter in het toernooi. Blind en Dumfries komen steeds beter in het toernooi. Bij hun is het allemaal vlak en hopen op Messi."