Nieuws

International Ziyech maakt indruk in Engeland: 'Lijkt nu wel een andere speler'

International Ziyech maakt indruk in Engeland: 'Lijkt nu wel een andere speler'

09-12-2022 08:35
2

Hakim Ziyech speelt bij Chelsea FC slechts een bijrol, maar de aanvallende middenvelder floreert bij de nationale ploeg van Marokko op het WK. Oud-voetballer en analist Roy Keane verbaast zich over de vorm van Marokko en Ziyech. 

Marokko wist stand te houden tegen Spanje in de achtste finales en treft Portugal in de kwartfinales. Bij een overwinning mag Marokko, dat zich al voor het eerst voor de kwartfinales plaatste, zich bij de laatste vier landen voegen. Keane staat versteld over de prestaties van De Leeuwen van de Atlas. "Marokko is briljant geweest en dat heb ik niet zien aankomen."

Keane kan de prestaties van Ziyech, die ondergesneeuwd is bij Chelsea, waarderen. "Ziyech lijkt wel een andere speler. Hij is een grote persoonlijkheid bij Marokko. Dat zag je niet bij Chelsea. Het is een andere omgeving. Soms worstelt een speler bij zijn club. Een WK en interlandvoetbal kan een persoonlijkheid soms beter passen." Ziyech wordt inmiddels in verband gebracht met een vertrek naar AC Milan, net als de afgelopen zomer. De Milanezen lijken aan een huurdeal te denken met een optie tot koop na de goede prestaties van de speler op het WK.