Nieuws

Lof voor Noppert: 'Laat elke wedstrijd op dit WK zien dat hij er hoort te staan'

Lof voor Noppert: 'Laat elke wedstrijd op dit WK zien dat hij er hoort te staan'

04-12-2022 20:20 Laatste update: 20:21
1

Arnold Mühren heeft zich lovend uitgelaten over Andries Noppert. De eerste doelman van Oranje maakte ook tegen de Verenigde Staten weer een sterke indruk onder de lat.

Noppert speelde zijn vierde interland voor Oranje en kan na zijn optreden tegen de VS rekenen op lof van Mühren. "Het is eigenlijk verbazingwekkend dat iemand zonder ervaring op een wereldpodium deze klasse en nuchterheid toont", vertelt de voormalig international in gesprek met De Telegraaf. "Hij is een gigant in het doel en heerst in de lucht, en met zijn voeten maakt hij weinig fouten. Er was kritiek op de keuze vooraf, maar er zit toch een idee achter het project om hem te bombarderen tot eerste keeper. Dat is wel een compliment voor de staf waard."

Mühren is zeer tevreden en geeft Noppert een 7,5 voor zijn optreden tegen de VS. "Hij had een aantal uitstekende reddingen en liet na de rust ook nog zien dat hij gevoel heeft voor diepte, want hij kwam heel rap zijn doel uit om met een sliding ver op het veld in te grijpen. We dachten allemaal: laat het eerst maar eens zien. Maar hij laat elke wedstrijd op dit WK zien dat hij er hoort te staan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!