Frankrijk heeft geen moeite met kleurloos Polen en bereikt de kwartfinale

04-12-2022 17:50

Frankrijk heeft in de achtste finale geen kind gehad aan Polen. Aan de hand van Olivier Giroud en voornamelijk Kylian Mbappé wonnen de Fransen eenvoudig met 3-1.

De openingsfase was in het voordeel van Frankrijk. Les Bleus hadden overwegend balbezit, maar tot grote kansen leidde dit niet. Frankrijk zette Polen veelvuldig vast op eigen helft. Dit leverde Frankrijk een balbezit percentage op van bijna zeventig procent. De grootste kans in de openingsfase kwam echter voor Polen. Robert Lewandowski schoot vanuit de tweede lijn, maar zijn schot vloog vlak langs de rechterpaal. Kort daarna was het Giroud die Franrijk op voorsprong had moeten zetten. De spits had de openingstreffer op zijn voet, maar gleed de bal naast. Vlak voor rust was het diezelfde Giroud die Frankrijk wél op voorsprong zette. Mbappe gaf een steekbal dwars door de defensie en Giroud bleef koel voor de goal. Hierdoor gingen de Fransen met een 1-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft was het Frankrijk dat in de openingsfase op zoek ging naar de tweede goal van de wedstrijd. De grootse kans was voor Mbappé. Het schot van de aanvaller werd aangeraakt, maar vloog net langs de goal. Richting het einde van de wedstrijd was het Mbappé die de score voor Frankrijk verdubbelde. De sterspeler was na een feilloze counter het eindstation en pegelde de bal langs doelman Wojciech Szczęsny. Na de 2-0 kwam een plek in de kwartfinale geen seconde meer in gevaar voor de Fransen. In de slotfase was het weer Mbappé die zelfs de 3-0 binnen schoot. In de laatste minuut kreeg Polen nog een penalty toegekend. Lewandowski stuitte eerst op doelman Hugo Lloris, maar de penalty moest overnieuw. De tweede kans liet de Pool niet onbenut en scoorde hij toch nog de 3-1. In de kwartfinale zal Frankrijk het opnenen tegen de winnaar van de wedstrijd Engeland-Senegal.